U bevindt zich hier: Home > Voor bouwonderwijs > Voor leerkrachten > Building Heroes voor leerkrachten

Building Heroes voor leerkrachten

Ontdek het spel samen met je leerlingen: www.buildingheroes.be

Het online-spel kan tijdens de lessen "wereldoriëntatie" (LO) of "technologie" (SO) perfect geïntegreerd worden!
Tip: er zijn 9 bouwberoepen die in het spel voorgesteld worden.

Laat de leerlingen per 2 of 3 samenwerken, en laat elk groepje 1 bouwberoep "spelen".

Tijdens het spel noteert men welke de taken zijn van de stielman en welk materiaal deze hiervoor nodig heeft. Gebruik hiervoor de beroepenstrips!
Nadat iedereen het spel doorlopen heeft, moeten de leerlingen aan elkaar hun stielman voorstellen: op die manier leren ze welke beroepen er bestaan in onze bouwsector, en wat de taken zijn die uitgevoerd moeten worden. De beroepenstrips die ze tijdens het spel invulden, worden op dit moment hun "spiekbriefje".

Als huistaak kunnen de leerlingen thuis een extra bouwberoep spelen, en hiervoor de beroepenstrip(s) invullen.

Terug in de klas kan men de kennis van de leerlingen testen door een quiz te organiseren m.b.v. het kaartenspel. Dit kaartenspel bestaat in 2 versies: één voor de leerkracht (antwoorden onderlijnd) en één voor de leerlingen. Stel als leerkracht zelf groepen samen, waar de verschillende bouwberoepen aan bod komen. Zo weet elk kind het antwoord op minstens 1 vraag die gesteld wordt!
Als afsluiter kan de woordzoeker in de klas ingevuld worden!

Wil u als leerkracht meer te weten komen over de bouwberoepen? Deze beroepenfiches geven u bijkomende achtergrondinformatie.

Ontdek nog extra ondersteuning! 
  • voor lager en bijzonder lager onderwijs kan u hier lespakketten downloaden met info + kant-en-klare opdrachten!
  • Voor 11-14 jarigen: Bouwen doe je met je lichaam én met een heldere geest. Volgende rekenopdrachten (11-14 jaar) zijn oefeningen die een volleerde bouwvakker moet kunnen maken binnen de uitvoering van zijn / haar job. We hebben ze voor u gebundeld in "ik bouw, ik reken" > download uw handboek en de bijhorende filmpjes hier. Er is ook de mogelijkheid om hiervan gedrukte exemplaren te bestellen. (voor het bestellen dient u zich eerst te registreren, eens dit gedaan kiest u "fvb-publicaties", vervolgens "andere publicaties" en onder zoekterm tikt u "ik bouw ..., ik reken ...")
  • Beroepen gaan ontdekken met de klas?
    Dan kan je een bezoekje inplannen in het Beroepenhuis Gent waar 11 sectoren hun technische beroepen in ontdekhoeken en doe-ateliers aanbieden. Meer info en do-it-yourself opdrachten vindt u op www.beroepenhuis.be.

    Al dit lesmateriaal valt gemakkelijk in te passen in de eindtermen wereldoriëntatie & techniek.

Gebruik dit Building Heroes filmpje als teaser bij uw opendeurdagen en doe-acties voor jongeren.

Zoek en vind samenwerking met een bouwschool in uw buurt!


Zoek een opleiding