U bevindt zich hier: Home > Voor bouwonderwijs > Voor leerkrachten > Voor uw leerlingen

Voor uw leerlingen

Ons aanbod

Constructiv helpt uw leerlingen op weg naar een mooie toekomst in de bouwsector:

In het samenwerkingsakkoord tussen de bouwsector en het onderwijs is opgenomen dat leerlingen van de derde graad gratis bijscholingen kunnen volgen. Voor meer informatie kan u terecht bij uw Constructiv-regio.

Daarnaast zijn er extra mogelijkheden voor bouwscholen die een nauwere samenwerking met Constructiv wensen aan te gaan. De school kan dan ondersteuning verwachten op het vlak van leerlingenversterking (afhankelijk wat er tussen de school en Constructiv afgesproken wordt):

  • Verbetering van de stagewerking: De sector wil meewerken aan trajecten ter verbetering van de stages in bouwbedrijven. De sector wil hierbij ondersteunend werken aan het initiatief van de school.
  • Versterken van de leerling: De leerlingen zijn de werknemers van de toekomst. Zij zijn de reden waarom we deze initiatieven nemen. We willen de jongeren goesting doen krijgen in een job in de bouwsector. Waar scholen verder willen werken aan het versterken van de leerlingen, willen wij ook ondersteuning opzetten.
  • De brug naar de sector faciliteren: De overstap van de school naar het werkveld is geen eenvoudige stap. De sector wil begeleiding geven aan de school die de jongeren hierbij een duwtje in de rug wil geven.

Meer weten? Neem contact op met uw Constructiv-regio.


Zoek een opleiding