U bevindt zich hier: Home > Voor werkgevers > Administratieve documenten

Administratieve documenten

De bouwsector heeft ook een hele rits administratieve documenten. Ziet u het bos door de bomen niet meer bij al deze documenten? Constructiv helpt u een handje.
  • Constructiv Plan Building On People (BOP): dit vormt de basis van de opleidingen die u in uw bedrijf organiseert. Een Constructiv-adviseur helpt u bij het opstellen ervan; 
  • Aanvraagformulieren voor een opleiding; [download: aanvraag opleidingen]
  • De BouwIngroeiBaan: U werft een arbeider aan die jonger is dan 27 en minder dan een jaar ervaring heeft binnen de bouwsector (PC124). Uw bedrijf krijgt dan een inhoudelijke én een financiële ondersteuning die de inschakeling van jongeren binnen uw onderneming bevordert. Meer informatie
  • Sociale balans: u maakt deze als bedrijfsleider jaarlijks op. Hiermee brengt u de opleidingsinspanningen van uw bedrijf in kaart. Constructiv bezorgt u hiervoor alle opleidingsgegevens die het in zijn bezit heeft. Meer informatie.
  • Outplacementaanbod: U heeft werknemers ouder dan 45 jaar in dienst en u dient hen te ontslaan? U kan een beroep doen op de outplacement dienst van Constructiv. Meer informatie.
  • DIMONA: op deze manier brengt u de RSZ elektronisch op de hoogte van het begin of einde van een arbeidscontract.
  • De wetgeving, waaronder de wet betreffende het welzijn van de werknemers en zijn uitvoeringsbesluiten: de wetgever legt u een bepaald aantal opleidingen op waarvoor een getuigschrift, een aanwezigheidsattest of een bewijs dat u de opleiding gevolgd heeft, vereist zijn (bv. de opleiding voor EHBO’ers, rijbewijzen). De wetgever verplicht ook opleidingen waarvoor de werkgever geacht wordt te controleren of de deelnemers de aan bod gekomen materie begrepen hebben (bv. de montage en het gebruik van steigers, het gebruik van bouwplaatsmachines, asbestverwijdering, VCA, ...)


Zoek een opleiding